Gedempt Hamerkanaal 34-50, Amsterdam

Midvast ontwikkelt op deze markante centrale hoek in het Hamergebied in Amsterdam Noord een gebouw met een mix van wonen, werken en horeca.

De Machinefabriek ligt naast het Exclusiva terrein aan het Gedempt Hamerkanaal en de Schaafstraat.  In het Hamerkwartier zijn verschillende grondeigenaren en ontwikkelaars actief. In samenwerking met de gemeente zal het plan voor verdere planuitwerking en daadwerkelijke uitvoering worden afgestemd. De ontwikkeling naar het woon/werk gebied vindt gefaseerd plaats. Daarmee verwelkomt de ontwikkeling ondernemers en bewoners die bijdragen aan de diversiteit van de stad. 

De uitgangspunten van de ontwikkeling is de kenmerkende architectuur, waarbij het industriële karakter tot stand zal blijven, onderscheidende openbare ruimte, gemengd gebied bestaand uit een woonprogramma geschikt voor iedereen en waar ruimte wordt gemaakt, voor bedrijvigheid in allerlei vormen.

Het project is circa 31.000 m² BVO groot waarvan 30% commerciële ruimte is en 70% wonen (200 woningen). De commerciële functies bestaan uit kantoor, maatschappelijk, horeca en/of bedrijfshallen. 

De start bouw is gepland voor 2024. Het architectenteam bestaat uit Dam & Partners en VURB architects.

Gebruikersdoel
Wonen/commercieel
Soort bouw
Nieuwbouw
Oppervlakte
30.995 m² BVO
Oplevering
2026
Mapbox
© Mapbox © OpenStreetMap contributors