Hamerstraat 1 & Gedempt Hamerkanaal 75, Amsterdam

In het Hamerkwartier herontwikkelt Midvast de locatie van de ‘Tabaksfabriek’ naar een trendy woon-werkgebouw. Dit plan is een van de eerste ontwikkelingen in de transformatie van het Hamerkwartier. Hierdoor verandert het bedrijventerrein naar een duurzame wijk met moderne woningen, gezellige horeca en creatieve ruimten voor werken.

Het Hamerkwartier is gelegen aan de oostzijde van de Noordelijke IJ-oevers en heeft een oppervlakte van ongeveer 40 hectare, welke de komende decennia wordt getransformeerd. Midvast heeft meerdere bedrijfspanden in het Hamerkwartier in eigendom, en is voornemens om ook deze de komende jaren te gaan herontwikkelen.

De Tabaksfabriek wordt momenteel gebruikt als multi-tenant bedrijfspand. Het plan naar een ontwerp van Arons & Gelauff Architecten omvat een woontoren met ca. 90 middel-dure woningen. In de plint is ruimte voor een commerciële invulling. Dit naast het bestaande bedrijfspand dat wordt gehandhaafd. De ontwikkeling heeft een omvang van ca. 8.300 m² BVO.

De realisatie van het project staat gepland in 2023-2024.

Gebruikersdoel
Wonen en commerciële bedrijfsruimte
Soort bouw
Nieuwbouw
Oppervlakte
ca. 8.300 m² BVO waarvan ca. 2.000 m² BVO
Oplevering
-
Architect
Arons & Gelauff architecten
Mapbox
© Mapbox © OpenStreetMap contributors