Herengracht 609, Amsterdam

Herengracht 609, AmsterdamHerengracht 609, AmsterdamHerengracht 609, Amsterdam

Karakteristiek & elegant rijksmonument. De Herengracht is de tweede van vier Amsterdamse hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel en ligt tussen het Singel en de Keizersgracht. De omgeving kenmerkt zich door de historische en monumentale panden uit de Gouden Eeuw en de talloze fraaie bruggen.
Het statige woonhuis vormt in gevel één geheel met nr. 611. Vanaf de overloop centraal in het pand is omhoogkijkend het vormprincipe zichtbaar, welke de basis van het huis vormt. De unieke lichtkoepel is vierkant met afgeronde hoeken en rijkelijk versiert met wit bepleisterde ornamenten.

Gebouwd door Meester Gerrit Hooft Geritszoon in 1741 kreeg het woonhuis pas in 1867 zijn huidige nummering onder Herengracht 609. Tussen 1853 & 1876 stond het adres bekend onder Herengracht Y240, waar het vanaf 1796 onder klein nummer 10 voor het eerst bekend had gestaan.

Vanuit zijn oorspronkelijk oprichting is dit unieke object tot ca. 1871 als woonhuis in gebruik geweest. De huidige statige kamers en het riante souterrain alsmede de karakteristieke zolderverdieping bieden de ruimte tot het inrichten van een zeer comfortabele stadvilla voorzien van alle wenselijke luxe en voorzieningen. Vanuit het rijks monumentale karakter van het pand zal u als nieuwe eigenaar met respect voor de uitzonderlijke detailleringen het geheel tot een uniek thuis kunnen maken.

Voortzetting van de kantoorfunctie van de afgelopen tientallen jaren behoort dan ook eveneens tot een van de mogelijkheden. De kunstwerken, sierpleisterwerk alsmede architraven en houtsnijwerken bieden een inspirerende werkomgeving en unieke basis voor een modern en eigentijdse kantoor inrichting. Naast de vier verdiepingen biedt tevens de zolderverdieping wellicht mogelijkheden tot het toevoegen van creatieve werkruimte.

Verdeeld over vijf verdiepingen biedt het woon- en/of kantoorpand een rijkelijk oppervlakte welke, middels meerdere statige vertrekken per verdieping, uitstekend is in te delen.

Oorspronkelijk beschikte de woning naast de tuin over een stal en koetshuizen aan de achtergelegen Amstelstraat. Recentelijk is de huidige achtertuin in ere hersteld en vindt u hier de rust en privacy van een traditionele Amsterdamse binnentuin.

Gebruikersdoel
Wonen/kantoor
Oppervlakte
900 m²
Mapbox
© Mapbox © OpenStreetMap contributors