Prinseneiland 29-31, Amsterdam

Dit gemeentelijk monument is een oud pakhuis met een rijke historie. In 1883 kreeg A. de Steenhuijsen toestemming om er een door een stoommachine aangedreven graan- en peulvruchten-maalderij te vestigen. In 1894 kwam er een lijstenmakerij als onderdeel van de spiegel- en lijstenfabriek “De Atlas” op het Realeneiland. Anno nu is door Midvast het pand volledig gerenoveerd en zijn er vier luxe appartementen gerealiseerd.

Het gehele pand is hoogwaardig en met oog voor detail gerenoveerd en o.a. voorzien van een lift, nieuwe kelderbak, gashaarden, stalen kozijnen en andere luxe materialen. In het pand vind u een riant dubbel benedenhuis en op de eerste, tweede en derde verdieping luxe appartementen welke stuk voor stuk een prachtig en uniek uitzicht hebben over de Realengracht.

Het Prinseneiland is één van de drie westelijke eilandjes op tien minuten lopen van het centraal station. Hier bevindt u zich in een oase van rust, maar toch heel dichtbij de bruisende Amsterdamse binnenstad. In de nabije omgeving waaronder op de Haarlemmerdijk vindt u gezellige terrassen, winkels en heerlijke restaurants alsmede specialiteitenzaken. Op loopafstand diverse sport- en yogascholen en niet te vergeten het Westerpark.

Gebruikersdoel
Woonfunctie
Soort bouw
Bestaande bouw
Type object
Huis
Oppervlakte
500 m²
Betrokken vanuit Midvast
Dax de Heus
Mapbox
© Mapbox © OpenStreetMap contributors