Uw zoekresultaten

Bellamystraat 49

,
Voeg toe aan favorieten
10705

In dit pand in de stijl van de Amsterdamse School zat tussen 1928 en 1965 buurttheater/bioscoop Olympia. Daarna is het gebruikt als autogarage en Turks ontmoetingscentrum. Vanaf 2010 is het pand als dansschool in gebruik geweest.
Midvast gaat in dit gebouw negentien nieuwe appartementen van 45 m² tot 60 m² GBO realiseren. De omvang van deze nieuwe ontwikkeling wordt ca. 1.350 m² BVO. De appartementen worden modern en luxe afgewerkt. De vier bovenste appartementen krijgen allen een dakterras, toegankelijk vanuit de appartementen zelf.
De karakteristieke voorgevel blijft zoveel mogelijk behouden. In het midden van het kavel wordt het bestaanbare hoofdvolume opgedeeld in twee kleinere door een centrale vide. Hierdoor ontstaan twee losse woonblokken waarin daglicht en natuurlijke ventilatie gewaarborgd zijn. Negen woningen bevinden zich aan de straatkant en tien woningen aan het rustige achterzijde.
In het bouwplan wordt gebruik gemaakt van de bestaande fundering en bestaande begane grond vloer. Het achterliggende volume wordt grotendeels afgebroken en opnieuw gebouwd, mede om een extra bouwlaag te realiseren.

Stad:
Omgeving:
Provincie:
Postcode: 1053 BG
Land: Nederland
Open In Google Maps
Woning ID: 712
Bouwjaar: 1928
Soort bouw: 19 appartementen
Type object: Huis
Gebruiksdoel: Woonfunctie
Oppervlaktes: 1.350 m² bvo
Realisatie van: 2020
Monument: Niet van toepassing
Buitenruimtes: Nader te bepalen

Vergelijk Woningen