Uw zoekresultaten

Hamerstraat 1 & Gedempt Hamerkanaal 75

,
Voeg toe aan favorieten
3921

In 2013 heeft Midvast het markante hoekpand – vroeger een Tabaksfabriek – herontwikkeld tot een multifunctioneel bedrijfsgebouw. Zo zijn de kozijnen op de begane grond overhead deuren die geopend kunnen worden die bij gesloten toestand dezelfde uitstraling hebben als de kozijnen op de eerste verdieping. De schoorsteen van de Tabaksfabriek is nog steeds zichtbaar. Tevens zijn er dakterrassen die een geweldig uitzicht geven over de stad.
Het pand ligt in het Hamerkwartier. Dit gebied wordt in de toekomst getransformeerd van industrieterrein naar een gebied met een mix van wonen en werken.
Midvast is inmiddels ook eigenaar van de naastgelegen loodsen en is voornemens om een bedrijfs- en kantoorverzamelgebouw te realiseren waarbij het hoekpand in dezelfde stijl terug komt. Onder het pand komt een parkeergarage. Er wordt rekening gehouden met toekomstige transformatie naar wonen van dit pand.
Het nieuwe gebouw zal zo worden gerealiseerd zodat de oude schoorsteen behouden blijft en een centrale plek krijgt in het binnen gebied.
De impressie is van Arons & Gelauff architecten uit Amsterdam. De herontwikkeling is circa 10.000m2 bvo.

Stad:
Omgeving:
Provincie:
Land: Nederland
Open In Google Maps
Woning ID: 2220
Soort bouw: Bestaande bouw
Type object: Bedrijfspand
Gebruiksdoel: Multifunctioneel bedrijfsgebouw
Oppervlaktes: 10.000 m² bvo (exc. parkeergarage)
Realisatie van: Onbekend

Vergelijk Woningen