Uw zoekresultaten

Herengracht 609

Karakteristiek & elegant rijksmonument. De Herengracht is de tweede van vier Amsterdamse hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel en ligt tussen het Singel en de Keizersgracht. De omgeving kenmerkt zich door de historische en monumentale panden uit de Gouden Eeuw en de talloze fraaie bruggen.
Het statige woonhuis vormt in gevel één geheel met nr. 611. Vanaf de overloop centraal in het pand is omhoogkijkend het vormprincipe zichtbaar, welke de basis van het huis vormt. De unieke lichtkoepel is vierkant met afgeronde hoeken en rijkelijk versiert met wit bepleisterde ornamenten.

 

Gebouwd door Meester Gerrit Hooft Geritszoon in 1741 kreeg het woonhuis pas in 1867 zijn huidige nummering onder Herengracht 609. Tussen 1853 & 1876 stond het adres bekend onder Herengracht Y240, waar het vanaf 1796 onder klein nummer 10 voor het eerst bekend had gestaan.

 

Vanuit zijn oorspronkelijk oprichting is dit unieke object tot ca. 1871 als woonhuis in gebruik geweest. De huidige statige kamers en het riante souterrain alsmede de karakteristieke zolderverdieping bieden de ruimte tot het inrichten van een zeer comfortabele stadvilla voorzien van alle wenselijke luxe en voorzieningen. Vanuit het rijks monumentale karakter van het pand zal u als nieuwe eigenaar met respect voor de uitzonderlijke detailleringen het geheel tot een uniek thuis kunnen maken.

 

Voortzetting van de kantoorfunctie van de afgelopen tientallen jaren behoort dan ook eveneens tot een van de mogelijkheden. De kunstwerken, sierpleisterwerk alsmede architraven en houtsnijwerken bieden een inspirerende werkomgeving en unieke basis voor een modern en eigentijdse kantoor inrichting. Naast de vier verdiepingen biedt tevens de zolderverdieping wellicht mogelijkheden tot het toevoegen van creatieve werkruimte.

 

Verdeeld over vijf verdiepingen biedt het woon- en/of kantoorpand een rijkelijk oppervlakte welke, middels meerdere statige vertrekken per verdieping, uitstekend is in te delen.

 

Oorspronkelijk beschikte de woning naast de tuin over een stal en koetshuizen aan de achtergelegen Amstelstraat. Recentelijk is de huidige achtertuin in ere hersteld en vindt u hier de rust en privacy van een traditionele Amsterdamse binnentuin.

Locatie: Amsterdam-Centrum (Grachtengordel)
Realisatie:
Gebruiksdoel: Woon- en kantoorfunctie
Bouwjaar: 1690
Status: Verkocht
Type object: Huis
Soort bouw: Bestaande
Realisatie van: Volledig pand
Oppervlaktes: 900 m²
Buitenruimtes: Tuin
Monument: Rijksmonument

Overige projecten

2017
Verkocht

Oudezijds Voorburgwal 330

Dit gemeentelijk monument midden in de grachtengordel van Amsterdam is ontworpen door...
Dit gemeentelijk monument midden in de grachtengordel van Amsterdam is ontworpen door Emanuel Marcus Rood, wat te herleiden is uit de oprichtingstekeningen en de natuurstenen borstwering in de voorgevel bij de entreedeur. Midvast heeft dit pand geren [more]
jorndoorneweert
2017
Verkocht

Prinseneiland 29-31

Dit gemeentelijk monument is een oud pakhuis met een rijke historie. In...
Dit gemeentelijk monument is een oud pakhuis met een rijke historie. In 1883 kreeg A. de Steenhuijsen toestemming om er een door een stoommachine aangedreven graan- en peulvruchtenmaalderij te vestigen. In 1894 kwam er een lijstenmakerij als onderdee [more]
jorndoorneweert
2017
Verhuurd

Plantage Middenlaan 40

In het pand, een gemeentelijk monument, zat voorheen een slagerij en logies...
In het pand, een gemeentelijk monument, zat voorheen een slagerij en logies en wordt door Midvast ontwikkelt tot een chique boetiek hotel. Het hotel gaat Hotel de Jonker heten, zoals vroeger ook de slagerij heette. De oplevering is geplant in juni 20 [more]
jorndoorneweert

Vergelijk Woningen